Hlavní obsah

Policie obvinila šoféra, který vjel na D10 do cesty řidičce, jež se pak zabila

Policie obvinila 23letého řidiče, který minulý týden vjel do cesty řidičce na dálnici D10, ta narazila do mostního pilíře a na místě zemřela. Příčiny nehody známy dosud nejsou, řekla na dotaz Novinek v úterý mluvčí policie Eva Kropáčová. Policisté rovněž posílají k soudu opilého šoféra, který projel zátaras u nehody.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda na dálnici a zadržený opilý řidičVideo: Novinky

 
Článek

„Kriminalisté třiadvacetiletého řidiče z vozidla Renault Master, který dosud z nezjištěných příčin vybočil z pravého jízdního pruhu do připojovacího pruhu, kde se střetl s vozidlem Ford Ka, obvinili ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ konstatovala Kropáčová. Řidiči hrozí až tři roky za mřížemi.

Nehoda se stala minulé pondělí ráno na 14. kilometru. Ford byl odhozen mimo dálnici na trávu a následně naboural do mostního pilíře. Řidička na místě utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehla.

Transit projel zátaras

Dálnice byla tři hodiny uzavřena, to ale nevadilo opilému řidiči ve Fordu Transit, který projel policejní zátaras. Policisté ho zadrželi a naměřili mu v dechu více než 1,5 promile alkoholu. [celá zpráva]

„Policisté šestačtyřicetiletému muži sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a věc je dále řešena ve zkráceném přípravném řízení,“ uvedla Kropáčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám