Hlavní obsah

Žena po utajeném porodu novorozence ušlapala. Strašně toho lituju, řekla soudu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dvakrát mu dupla na hlavičku, pak jej zabalila do ručníku a chtěla hodit do řeky. Tak reagovala 29letá matka na narození dítěte po utajeném domácím porodu letos v březnu na ubytovně v Tachově. Holčička na následky zranění v nemocnici zemřela. Ženě ze Slovenska hrozí za vraždu až 20 let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Začal soud s matkou, která zabila vlastní novorozeně (archivní video)Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Strašně lituju, co se stalo. Bohužel čas už nevrátím,“ rozplakala se obžalovaná žena před Krajským soudem v Plzni. Dál už nebyla schopna vypovídat.

Podle státní zástupkyně Věry Brázdové bylo dítě plně schopné života. „Porodila ho ve sprše. Pak na něj položila ručník a dvakrát mu dupla na hlavičku a na další části těla. Novorozence pak zabalila a šla ven v úmyslu hodit ho do řeky. V důsledku vyčerpání po porodu ale došla jen ke kontejneru, kam ho chtěla hodit. Ještě než se tak stalo, přiběhl její přítel, který dítě vzal a zavolal záchranku,“ konstatovala žalobkyně.

Na policii žena uvedla, že poprvé na dítě dupla co největší silou. „Malá pak už tolik neplakala. Pak asi za pět minut jsem na ni šlápla podruhé, to už jen slabě vzlykala. Vzala jsem ji do náruče a chtěla ji dát na vodu,“ četla předsedkyně senátu Ivana Růžičková výpověď ženy z policejních protokolů.

Své jednání žena odůvodňovala strachem z toho, že by ji přítel opustil, kdyby zjistil, že je těhotná.

Reklama

Výběr článků

Načítám