Hlavní obsah

V říjnu zemřelo na silnicích 66 lidí, o šest více než loni

Během října zemřelo při dopravních nehodách v Česku 66 lidí, což je o šest více než před rokem. Od začátku roku si dopravní kolize vyžádaly 472 lidských životů, což je o 78 méně než za stejné období loňského roku. Uvedl to v úterý ředitel dopravní policie Tomáš Lerch. Bilance je předběžná, oficiální čísla zveřejní policie zhruba za týden.

Foto: HZS Libereckého kraje

Při nehodě na Českolipsku zemřel v říjnu také 20letý mladík.

Článek

Řada tragických nehod se v říjnu stala v ranních hodinách. Podle Lercha mohlo jít o důsledek teplotních změn na komunikacích v době nastupujícího podzimu. Časté byly také nehody, kdy řidič vjel z nezjištěných příčin do protisměru a střetl se s jiným vozidlem nebo narazil do stromu.

Mezi oběťmi nehod bylo v desátém měsíci 18 chodců, dva zemřeli také v poslední říjnový den, jeden na Vysočině a druhý v Plzeňském kraji. „Zaznamenali jsme i dopravní nehody, kdy chodci porušili svou novou povinnost a mimo obec nebyli označeni reflexními prvky,” uvedl Lerch.

Policisté proto opakovaně apelují, aby lidé nepodceňovali svou bezpečnost a reflexní prvky používali. Nejvíce obětí měl 3. říjen, kdy na silnicích vyhaslo šest životů. Po pěti lidech zemřelo 18. a 20. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám