Hlavní obsah

Policisté zadrželi v centru Prahy kuplířku, zabavili jí luxusní volvo

Policisté zadrželi na Václavském náměstí v centru Prahy ženu, kterou podezřívají z kuplířství, podle kriminalistů nabízela 11 prostitutek. Žena skončila ve vazbě, hrozí jí až čtyři roky vězení. Na policejním webu to v sobotu uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Zadržení kuplířkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Kuplířku dopadli policisté v rámci několikaměsíční akce zaměřené na Václavské náměstí, při které již podle mluvčího odhalili tři desítky trestných činů a tisícovku přestupků.

Zadržení a obvinění šestačtyřicetileté Bulharky z kuplířství je podle Hulana jedním z největších úlovků v rámci zmíněných dlouhodobých zátahů. Ženinu činnost sledovali kriminalisté několik týdnů, následně ji zadrželi přímo na náměstí, kam zřejmě přijela zkontrolovat své "pracovnice".

Všechny prostitutky, které žena nabízela, byly její krajanky. Kromě hledání zákazníků přímo na ulici zprostředkovávala podle policie sexuální služby i přes telefon. "Zákazník jí zavolal a sdělil své představy. Kuplířka mu na to konto zajistila takovou dívku, která požadované splňovala, nebo lépe řečeno, byla schopna splnit," sdělil mluvčí policie.

Luxusní volvo může skončit v aukci

Kromě samotné podezřelé zadrželi policisté také její luxusní terénní vůz značky Volvo. Je totiž možné, že si auto žena pořídila z výnosů z trestné činnosti. V takovém případě může auto skončit v aukci, případně i jako služební vůz policie. "Nebylo by první, které nejprve sloužilo pachatelům, a posléze spravedlnosti," doplnil Hulan.

V rámci policejní akce Čistota provádějí podle mluvčího policisté kontroly a zátahy na Václavském náměstí několik měsíců. Prověřili zatím celkem 1225 lidí a 434 vozidel a odhalili 27 trestných činů a 1160 různých přestupků. Například drog se týkalo 34 deliktů. Policisté udělili na místě 982 pokut v celkové výši přes 611 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám