Hlavní obsah

Bývalý ředitel brněnských strážníků je za mřížemi, nemoc mu nepomohla

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Marně se snažil uniknout vězení bývalý šéf brněnských strážníků Jaroslav Přikryl. Muž odsouzený na 1,5 roku za zahlazování pokut svým známým a neoprávněné lustrování lidí v systému městské policie, místo nástupu za mříže odešel do nemocnice s tím, že se mu zhoršilo zdraví. Podle soudu však muž pobyt za mřížemi zvládne. V úterý večer se za bývalým náčelníkem strážníků zavřela brána brněnské káznice.

Foto: MP Brno

Jaroslav Přikryl, exředitel Městské policie Brno

Článek

O tom, že muž vzdor zdravotním problémům musí nastoupit do věznice, rozhodla soudkyně brněnského městského soudu Dita Řepková.

„Pan odsouzený je bezesporu nemocný člověk, proto mu byl v předchozích měsících výkon uloženého trestu odložen. Nicméně jeho onemocnění je takové povahy, že může dojít ke zhoršení za jakýchkoli podmínek, tedy bude-li na svobodě či ve výkonu trestu odnětí svobody. Poté, co mu byl minulý týden ve v nemocnici proveden zákrok, který by měl přispět k tomu, aby se zdravotní stav obžalovaného co nejméně zhoršoval, mi jeho ošetřující lékař sdělil, že pan odsouzený je reálně na propuštění ze zdravotnického zařízení, neboť je schopen se sám o sebe postarat,“ řekla Řepková Právu.

Řepková: Zhoršení zdravotního stavu se nepotvrdilo 

„Za této situace a po konzultaci s lékařem z vězeňské nemocnice jsem se proto rozhodla vydat příkaz k dodání odsouzeného do výkonu trestu. Odsouzený byl vyzván k nástupu do výkonu trestu, kam nenastoupil, neboť se nechal hospitalizovat s podezřením na zhoršení svého zdravotního stavu. Toto zhoršení nebylo potvrzeno, panu odsouzenému tak nebránilo nic, aby se ze svobodné vůle sám dostavil do výkonu trestu odnětí svobody. Vzhledem k tomu, že tak sám neučinil, byl vydán příkaz k jeho dodání do vězení. Podle sdělení věznice Brno vše proběhlo v klidu,“ dodala soudkyně.

Jeho onemocnění je takové povahy, že může dojít ke zhoršení za jakýchkoli podmínek, tedy bude-li na svobodě či ve výkonu trestu odnětí svobody.
Soudkyně Dita Řepková

„Paní soudkyní vydán příkaz k dodání do vězení, který byl včera faxován příslušnému oddělení Policie ČR. Příkaz byl realizován již včera večer a pan odsouzený byl v 18:10 hodin dodán do vězení,“ zakončila mluvčí Městského soudu Brno Petra Hovorková.

Brněnský Městský soud přitom odložil Přikrylovi kvůli zdravotním potížím nástup výkonu trestu na půl roku v polovině března. Soud mu přitom jeden půlroční odklad přiznal už loni.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám