Hlavní obsah

Doprava ve směru z D8 do Prahy kolabovala. V Holešovičkách začali opravovat svodidla

Praha
Aktualizováno

Dopravu ve směru do centra Prahy z Holešovic a dálnice D8 komplikovala ve středu ráno nová uzavírka v ulici V Holešovičkách. Kolony měřily několik kilometrů a čekací doba se pohybovala až kolem jedné hodiny. Důvodem jsou opravy svodidel, přitom v oblasti je v současnosti zvýšený provoz kvůli uzavírce Vysočanské estakády.

Foto: TSK Praha

Kolony na úrovni pražských Ďáblic

Článek

Podle serveru dopravních informací začali silničáři za nájezdem z ulice Zenklova ve směru do centra opravovat silnici v úterý odpoledne.

„Probíhá tam údržba několika metrů středových svodidel, kvůli které byl uzavřen jízdní pruh. Provoz byl převeden do pravého jízdního pruhu a připojovacího. Svodidla je nutné odstranit a umístit nová,“ řekla Novinkám mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

„Provoz brzdila nejen uzavírka, ale také nejméně jedna nehoda při příjezdu do Prahy, kde se srazila tři auta. Nebylo to nic vážného,” řekla mluvčí policie Iveta Martínková.

Kolony se v ulici v Holešovičkách objevily už po šesté hodině ráno a s houstnoucím provozem se prodlužovaly.

Údržbu nešlo odložit

Oprava svodidel je naplánovaná do konce října. „Opravu svodidel požadoval náš oblastní správce silnice kvůli údržbě, po schválení magistrátním odborem dopravy byl stanoven termín, kdy jsou tři dny volna, aby byla doprava omezena co nejméně. Bohužel to nejde opravit jen za ty tři dny, a proto k tomu přibyly i další dny,“ dodala Lišková.

Provoz v těchto místech je přitom v současnosti intenzivnější kvůli uzavírce Vysočanské estakády, což je další důležitá tepna přivádějící dopravu ze Severního Města do centra.

Podle Liškové však nejde kvůli této havárii odkládat další opravy a údržby. „Oprava estakády může trvat i celý rok, my si nemůžeme dovolit údržbu vozovky, za kterou jsme zodpovědní, neustále odkládat, když termín skončení opravy estakády není dosud znám,“ vysvětlila Lišková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám