Hlavní obsah

Prostitutka Niky69 nebyla jediná. Kvůli šíření HIV zadrželi i její kolegyni

Právo,
Hradec Králové

Policisté během čtvrt roku vypátrali už pětadvacet zákazníků sedmadvacetileté prostitutky s přezdívkou Niky69, která mužům nabízela své služby, i když věděla, že je nakažena virem HIV. Naštěstí nikdo z nich zatím nebyl nakažen, přestože s ní provozovali sex bez ochrany. V průběhu vyšetřování také vyšlo najevo, že nebyla jediná.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Ukázalo se, že tentokrát třiadvacetiletá žena, která je HIV pozitivní a má virovou hepatitidu typu C, měla mít od prosince loňského roku do října letošního roku nechráněný pohlavní styk s pěti poškozenými. A to i přesto, že již byla v minulosti za obdobnou trestnou činnost dvakrát pravomocně odsouzena,“ prozradila policejní mluvčí Hana Klečalová s dodatkem, že žena je stíhána vazebně.

Policejní komisař jí sdělil obvinění ze zločinů pokusu o těžké ublížení na zdraví a šíření pohlavní nemoci. Za to jí hrozí až 12 let vězení.

Na stopu je přivedla Niky69

Na ženu policisté narazili při vyšetřování obdobného případu prostitutky, která své služby nabízela na internetu pod jménem Niky69. [celá zpráva]

„S muži se scházela (žena s přezdívkou Niky69) ve Svinarech u Hradce Králové, kde na zájemce počkala, nasedla k němu do auta a potom společně odjeli k blízkému lesíku, kde s nimi provozovala chráněný i nechráněný sex. U ženy byla závažná nakažlivá infekční choroba diagnostikována už v roce 2012, kdy byla také lékařem poučena o bezpečném sexuálním chování,“ uvedla tehdy mluvčí policie Ivana Ježková.

I tato žena již byla obviněna ze spáchání dvou trestných činů, a to z pokusu těžkého ublížení na zdraví na více lidech a šíření nakažlivé lidské nemoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám