Hlavní obsah

Tragický výbuch v Havířově má další oběť, žena zemřela v nemocnici

– Havířov
Právo, Aleš Honus

Dva lidské životy má nakonec na svědomí tragický výbuch ve dvojpodlažním domě v havířovské městské části Šumbark. Při explozi ve čtvrtek 6. října zemřel šedesátiletý muž a nyní v nemocnici na následky zranění zemřela i jeho dvaadevadesátiletá matka. Policie pokračuje ve vyšetřování a žádá o pomoc případné svědky události.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Následky výbuchu v Havířově

Článek

„Zraněná žena v minulých dnech v nemocnici zemřela,“ informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. ČTK uvedla, že žena zemřela minulý týden v pátek.

Vyšetřovatelé hledají další svědky, kteří by přispěli k objasnění výbuchu. Kriminalisté podle Viačkové zjistili, že v inkriminovanou dobu měla projíždět kolem domu zatím nezjištěná vozidla.

„Obracíme se na svědky, kteří v osudný den byli poblíž domu na ulici Jarošově a výbuch viděli, aby nás co nejdříve kontaktovali. Žádáme občany, kteří kriminalistům neposkytli svá svědectví, aby se přihlásili,“ dodala mluvčí policie.

Dům je neobyvatelný

Policie pro řádné objasnění případu vyzývá i lidi, kteří případně vlastní videozáznam výbuchu, aby se obrátili na kriminalisty. Případ vyšetřuje poručík Tomáš Albrecht, telefon 974 744 338. Lidé mohou využít i bezplatnou linku 158.

Výbuch se ozval kolem 08:30 v domě v Jarošově ulici v městské části Šumbark. Dům je neobyvatelný. "Tlaková vlna poničila všechny vnitřní příčky v prvním patře a vyrazila zde celkem čtyři plastová okna," řekl ČTK mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Exploze a následný požár podle něj způsobily škodu kolem 1,5 miliónu korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám