Hlavní obsah

Prostitutka vylákala ze soucitného důchodce přes milión. Byl velmi naivní, řekl soud

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Přišel o všechny úspory, nadělal dluhy a ještě má na krku zpronevěru. Šestasedmdesátilého muže tahala za nos o dvě generace mladší pouliční prostitutka Naďa Lucová, která z něj pod různými legendami vylákala více než milión korun. Za podvod dostala ve středu u Okresního soudu v Plzni čtyřletou podmínkou a peníze musí důchodci vrátit. Verdikt je pravomocný.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Naďa Lucová před soudem

Článek

„Poškozený projevil vysokou míru naivity, až rozumové nedostatečnosti, když obžalované platil za situace, kdy by každému normálnímu člověku už bylo jasné, že je to podvodné jednání,“ řekl při odůvodnění rozsudku soudce David Protiva.

Důchodce z Plzně přiznal, že se s 20letou Lucovou seznámili kvůli sexu. „První rok to taky tak fungovalo. Dvakrát do měsíce jsem ji naložil do auta a odjeli jsme kousek za město, kde mě orálně uspokojila. Dával jsem jí za to čtyři stovky,“ líčil senior.

Z našetřených peněz mi nezbylo nic, musel jsem si půjčit od kamarádů.
poškozený senior

Spíš než prostitutku ji prý bral jako nešťastnou holku. „Tvrdila mi, že nikoho nemá, že na ni všichni kašlou, nikdo ji nechce. Měl jsem pocit, že není vyloženě šlapka, která denně chodí s deseti chlapama,“ vysvětloval muž, jak vztah vnímal.

Prý měla potíže se srdcem

V průběhu roku 2013 se ale situace změnila. „Začala si stěžovat, že má vážné zdravotní problémy. Mluvila o potížích se srdcem, že musí na operaci. Pak mi začaly chodit na mobil zprávy z jiného čísla. Byl pod nimi podepsaný nějaký doktor, který měl Naďu jako léčit a který mi popisoval, jak na tom zdravotně je,“ vzpomínal důchodce.

Následovala záplava srdcervoucích esemesek, které v něm měly vzbudit soucit a přesvědčit ho, aby finančně pomohl.

„Včera mě odvezli do špitálu, já nechtěla. Nemám pojištění. Kašlu na to, ať chcípnu. Bude to lepší. Nechci ti dělat starosti, tak ti nebudu psát ani volat, abys o mně nic nevěděl,“ přečetl si senior v první zprávě od mladé dívky.

Jak jsem mohl být takovej blbec.
poškozený

Vzápětí přišla textová zpráva od „jejího lékaře”: „Nevím, co s Naděnkou bude. Když je to jedno vám, tak mně tuplem. Já můžu dát 50 tisíc. Když vy přidáte 20 tisíc, tak zbytek pojišťovna odpustí.”

SMS od lékařů

To stačilo k tomu, aby důvěřivý důchodce začal platit. Chodily mu zprávy o jedné operaci za druhou, pokaždé s prosbou o finanční příspěvek.

„Říkal jsem si, proboha, ať už to skončí, přece její trable nemohou trvat donekonečna. Z našetřených peněz mi nezbylo nic, musel jsem si půjčit od kamarádů. Sám jsem to nedokázal utnout a říct konec, nic už nezaplatím, ať se děje, co se děje. Těžko se odmítá pomoc, když vás o ni lékař prosí na kolenou, že jinak bude muset holku odpojit od přístrojů a ona umře,“ líčil důchodce situaci.

A bylo ještě hůř. „Potom mi začala psát, že asi skončí kvůli exekuci na ulici. Do toho jí prý umřela matka, pak otec a dokonce bratr. Chtěla půjčit peníze, slíbila, že mi je vrátí. Tak jsem vyzvedl z účtu občanského spolku, kde jsem působil jako funkcionář a měl přístup k financím. Protože jsem peníze nevrátil, podal na mě výbor spolku trestní oznámení,“ dodal muž.

Až když ho začala vyšetřovat policie za zpronevěru, kápl božskou. „Řekl jsem jim, co jsem s těmi penězi udělal, že jsem se snažil pomáhat té holce. Za nějaký čas mi oznámili, že nic z toho nebyla pravda. Já jsem tomu do té doby pořád věřil. Jak jsem mohl být takovej blbec,“ uzavřel důchodce, který nyní chodí po brigádách, aby mohl splácet dluhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám