Hlavní obsah

Letecké záběry policejní honičky: Němec ujížděl hlídkám rychlostí přes 200 km/h

Praha

Pražská policie zveřejnila v úterý videozáznam víkendové honičky. Na záběrech pořízených z policejního vrtulníku je vidět, jak policisté pronásledují audi, v němž seděl německý řidič. Hlídky vůz nakonec zastavily až s pomocí zastavovacích pásů a namířených pistolí.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry honičky z vrtulníkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Honička se odehrála v sobotu večer. Třiatřicetiletý Němec za volantem audi prchal před policisty z dálnice D5 přes Pražský okruh až na Kunratickou spojku.

Video pořídila posádka vrtulníku, která asistovala silničním hlídkám ze vzduchu. Záznam z kamery ukazuje část honičky a její závěr, kdy policisté těsně za posledním autem natáhnou zastavovací pásy a ujíždějící šofér před nimi na poslední chvíli zabrzdí.

„Řidič ujížděl rychlostí přesahující 200 kilometrů za hodinu. Policisté ho následně zajistili za použití donucovacího prostředku hrozby namířenou střelnou zbraní a omezili ho na osobní svobodě,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Policistům v Praze ujížděl muž v německém vozeVideo: Novinky

Test na alkohol byl u řidiče negativní, pozitivní však byly testy na amfetamin a metamfetamin.

Policisté cizince podezřívají z přestupku, nevylučují však, že jeho chování překvalifikují na trestný čin. „To bude mimo jiné záležet na výsledcích lékařského vyšetření krve, které zatím nejsou k dispozici,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám