Hlavní obsah

Vyděrač chtěl po dívce z Prahy sex, jinak zveřejní její nahé snímky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté pátrají po neznámém muži, který chtěl po dívce sex, nebo zveřejní její nahé fotografie. Poskytli také fotografii podezřelého, přičemž však není jasné, zda dotyčný na snímku s dívkou přes sociální síť opravdu komunikoval.

Foto: Policie ČR

Vyděrač psal dívce z profilu s touto fotografií.

Článek

Případem se policisté zabývají od minulého týdne, v úterý jejich mluvčí požádal o pomoc při pátrání.

„Zatím neznámý pachatel napsal poškozené zprávu, ve které požadoval schůzku za účelem sexu. Poškozená se následně obrátila na kriminalisty, kteří se případem začali zabývat,“ uvedl Daněk.

Mladistvá dívka to podle něj odmítla, ale dotyčný na schůzce stále trval a začal jí vyhrožovat zveřejněním nahých fotografií, které měl mít údajně k dispozici.

„Kriminalisté disponují fotografií muže, který s poškozenou skrze sociální sít komunikoval. V tuto chvíli není zcela jasné, jestli má tento muž s případem něco společného, ale kriminalisté by potřebovali zjistit jeho totožnost,“ vysvětlil mluvčí s tím, že lidé jeho totožnost mohou sdělit na lince 158.

Projekt Seznam se bezpečně!

Co vše se může stát, pokud děti poskytnou své intimní fotografie? Jaké to je být vydírán a že jsou i případy, které končí tragicky. Projekt upozorňuje na vzrůstající problém tzv. sociálního inženýrství a dětskou prostituci. Připomene dětem, že na internetu je vše věčné.

Cílem filmu je upozornit na nebezpečí skrytá za nejrůznějšími identitami na internetu a naučit děti řešit situace, do kterých se mohou dostat.

Stránky projektu: seznamsebezpecne.cz

Pachatele kriminalisté podezřívají z trestného činu vydírání, za který mu hrozí až čtyři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám