Hlavní obsah

Pobodal prodavačku, protože potřeboval peníze na počítač. Dostal 15 let

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové poslal na 15 let do vězení Tomáše Labutě (27) z Pardubic, který podle obžaloby přepadl krejčovství, kde pobodal ženu (55). Ta přežila jen díky okamžité pomoci. Z podniku si chtěl odnést peníze na počítač, který se doma rozbil.

BEZ KOMENTÁŘE: Tomáš Labuť u Krajského soudu v Hradci KrálovéVideo: Ludmila Žlábková, Právo

 
Článek

„Rozsudek není zatím pravomocný, neboť obžalovaný i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na podání odvolání,“ upozornila Iva Matušková z tiskového odboru soudu.

Útok se odehrál letos 18. května v jednom z pardubických krejčovství, krátce před pátou hodinou odpoledne. Provozovnu, kde chtěl loupit, měl obžalovaný předem vytipovanou, místo činu si byl dokonce již dříve obhlédnout.

„Vyhlédl jsem si ho, protože bylo pod úrovní ulice. Myslel jsem si, že nebude vidět, co se uvnitř děje,“ prozradil. Přepadená prodavačka vypověděla, že jí byl mladík už od počátku podezřelý, byl i divně oblečený. „Ona mi řekla, ať se na to vyprdnu,“ dodal obžalovaný. Žena ale tvrdí, že ji útočník bodl, aniž nějaké peníze vyžadoval. „To bych mu je dala, nejsem blázen,“ vypověděla.

Svědek ho natočil

Při rvačce lupič bodl hned dvakrát přineseným nožem. Jedna rána, hluboká sedm centimetrů, směřovala do oblasti ramene, druhá jí na krku přerušila vnitřní krční žílu. I přes vážná zranění se ženě podařilo utéci před dílnu, kde zkolabovala a kolemjdoucí jí přivolali záchranku.

Obžalovaný mezitím utekl, ale za pomoci dalších svědků, z nichž ho jeden muž dokonce natočil na telefon, se ho policii podařilo brzy vypátrat.

„Rozbil se rodinný počítač a já měl přispět. Šel jsem proto do obchodu, kde jsem chtěl násilím získat prostředky. To krejčovství jsem měl předem vyhlédnuté,“ přiznal policii důvod svého jednání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám