Hlavní obsah

Seznámení v restauraci skončilo vraždou

Právo, Radim Vaculík
Mladá Boleslav

Pro ženu, která si jedno nedělní dubnové ráno byla zaběhat na polní cestě mezi obcemi Vinec a Buknovo na Mladoboleslavsku, to musel být šok. Našla tam dvě bezvládná těla mužů. Jeden již nežil, druhého nakonec lékaři po tuhém boji zachránili.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté na místě činuVideo: Novinky

 
Článek

A policie měla od začátku jasno: šlo o násilný, až brutální útok, který nemohl spáchat jeden člověk. To se následně potvrdilo a dvojice podezřelých Čechů (35) nyní čeká na soud, kde jim hrozí za vraždu a pokus o další až doživotí.

Původně šlo přitom o náhodné seznámení čtyř mužů v jedné mladoboleslavské restauraci. Jenže dva z nich měli kromě debaty u piva v plánu něco mnohem horšího. Údajně si vytipovali, že druhou dvojici oloupí o peníze.

Nechtěli to však udělat na tak frekventovaném místě a napadnout oba muže najednou. Proto nejdříve podle policie unesli svým autem před hospodou prvního z mužů, následně se vrátili i pro druhého.

Pro každého si dojeli zvlášť

„Naložili je do auta, odvezli na polní cestu, tam jim dali nakládačku, nechali je na místě ležet a odjeli. Neudělali to ale najednou, nejdříve sebrali a zlikvidovali jednoho, poté druhého,“ řekl k tomu redakci důvěryhodný zdroj seznámený s případem.

„Bylo zjištěno, že k útoku na oba poškozené nedošlo současně, ale postupně během inkriminovaného večera,“ poznamenal k tomu už dříve mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

O tom, jak bylo napadení Čecha (48) a Slováka (64) brutální, svědčí tragické následky. První z mužů zemřel na zmíněné polní cestě, druhý přežil s těžkými zraněními po celém těle jen shodou šťastných okolností.

Pro pár tisíc

Pachatelé je údajně nejen zmlátili, ale použili proti nim i blíže neupřesněný ostrý nástroj. Oba napadení tak utrpěli celou řadu bodných a řezných ran i pohmožděnin. To vše nejspíše jen kvůli zanedbatelné částce. Podle informací Práva totiž poškozeným zmizely peníze v řádu tisíců korun.

Tento případ brutální vraždy a pokusu o další nyní putuje ke středočeskému krajskému soudu. Dvojici podezřelých tam může hrozit patnáct až dvacet let vězení, ale i výjimečný trest.

Obviněným může hrozit doživotí

V úvahu však připadá i nejpřísnější možné potrestání, tedy doživotí, protože oba muži jsou recidivisté. Mají za sebou i násilnou trestnou činnost včetně loupeží, navíc čin spáchali na dvou osobách, brutálním způsobem a s loupežným motivem, což jsou výrazně přitěžující okolnosti.

„Mohu potvrdit, že v úterý byla na dva pětatřicetileté muže podána obžaloba ke Krajskému soudu v Praze. Je jim kladen za vinu zvlášť závažný zločin vraždy, v jednom případě dokonané, ve druhém ve stadiu pokusu,“ řekl Právu středočeský žalobce Tomáš Milec, který kauzu dozoruje.

Oba obvinění sedí už od dubna ve vazbě, ale zatímco prvního z nich policie chytila tři dny po činu v Česku, druhý ihned po vraždách zmizel na Slovensko. Tam ho ale zadrželi místní policisté, následně jej předali do ČR, kde nyní čeká rovněž na soud. Vinu údajně házejí jeden na druhého.

Reklama

Související články

Vraždili kvůli pár tisícům, těla odvezli

Jeden mrtvý, druhý těžce zraněný na hlavě a ležící nyní ve střešovické nemocnici. A to vše podle zjištění Práva kvůli pouhým zhruba patnácti tisícům korun....

Výběr článků

Načítám