Hlavní obsah

Zloděj v Brně zahodil ukradenou kabelku a s ní i téměř 300 tisíc

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Doslova poklad zahodil i s ukradenou kabelkou dosud neznámý zloděj, který začátkem týdne loupil v Brně. V kabelce totiž bylo skoro 300 000 korun, kterých si lapka nevšiml.

Foto: Policie ČR

Žena měla v kabelce tři sta tisíc.

Článek

V pondělí krátce po půlnoci vystoupila z nočního autobusu v Černých Polích čtyřiapadesátiletá žena. Hned si všimla, že ji v parku sleduje dvojice mladých lidí. Muž ji po chvíli oslovil a chtěl po ní příspěvek na alkohol. Když žena odmítla, zkusil to aspoň s žádostí o cigaretu. Žena svolila a odložila si kabelku na zem.

Mladý muž využil příležitosti, vzal kabelku a z místa utekl. Přivolaní policisté naložili ženu do auta a v okolí po pachateli a jeho partnerce pátrali. Bohužel bez úspěchu. Následně prošli trasu pachatelova útěku a prozváněli stále aktivní telefon, který měla mít okradená v kabelce. Zanedlouho skutečně uslyšeli vyzvánění telefonu ze křoví.

Foto: Policie ČR

Obsah kabelky, ze které vzal zloděj jen peněženku.

„Při ohledání nálezu jsme zjistili, že z kabelky zmizela pouze peněženka s pětitisícovou hotovostí. Zloděj však zřejmě ve spěchu přehlédl obálku s penězi. Zatímco se žena mohla radovat z nálezu svých dlouholetých úspor, pachatel ani netušil, že do křoví kromě kabelky odhodil i téměř tři sta tisíc korun,” sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policisté po zloději, asi 175 centimetrů vysokém mladíkovi ve věku mezi 20 a 25 lety, který měl na sobě červeno-bílou bundu s kapucí s kostkovaným vzorem, pátrají. Vedle něj hledají i jeho kolegyni, zřejmě blondýnku, která měla černé oblečení včetně sukně.

Reklama

Výběr článků

Načítám