Hlavní obsah

V rodinném domě v Kladně explodoval plyn, jeden člověk je zřejmě pod sutinami

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

V Kladně-Kročehlavech explodoval ve středu v rodinném domě plyn. Záchranáři ošetřili jednoho zraněného, dalšího hledají hasiči v troskách domu.

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch plynu zničil rodinný důmVideo: Novinky

 
Článek

Exploze se ozvala kolem půl dvanácté v ulici 5. května.

„Na místě zasahuje jednotka z Kladna a tři dobrovolné. S největší pravděpodobností explodoval plyn, dům je téměř zničený,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

Podle ní hasiči pátrají po další osobě, která by tam měla být v sutinách. Při hledání pomáhá také speciální tým USAR, který je vycvičený pro hledání zasypaných lidí.

Během odpoledne hasiči pokračují ve statickém zajištění sousedního domu, který byl taktéž poškozen. Čeká se i na příjezd speciálního sacího bagru, který se používá při likvidaci sutin. Kynologové prozatím nepotvrdili, zda se uvnitř zříceného objektu někdo nachází.

Záchranáři zatím ošetřili jednoho člověka. „Podle zasahujícího lékaře u muže nešlo vyloučit, že při výbuchu neutrpěl vnitřní poranění. Proto jej v rámci intenzivní péče musel uvést do umělého spánku. Lékař provedl zajištění dýchacích cest a pacienta připojil k umělé plicní ventilaci. Poté byl záchranáři transportován do střešovické nemocnice,“ doplnila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Posádka záchranářů zůstává na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám