Hlavní obsah

Řidička v Ostravě přehlédla chodkyni. Žena srážku nepřežila

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tragickou nehodu, která se stala v sobotu večer v Ostravě, řeší policie. Jednasedmdesátiletá řidička se zřejmě nevěnovala řízení a přehlédla šestapadesátiletou chodkyni. Ta utrpěla vážná poranění, kterým po převozu do nemocnice podlehla. Právo o nehodě informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nehoda se stala kolem 18.30 hodin v Ostravě-Vítkovicích na ulici Ruské. Řidička jela vozem značky Škoda Fabia a zřejmě nevěnovala pozornost situaci v silničním provozu a pravděpodobně přehlédla chodkyni,“ upřesnila policejní mluvčí.

„Šestapadesátiletá žena byla po nehodě v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékař zjistil poranění hlavy a dolní končetiny, vyslovil podezření na poranění mozku,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Stav pacientky se rychle zhoršoval

Dodal, že stav pacientky se bohužel i přes poskytovanou péči rychle zhoršoval. „Došlo k selhání krevního oběhu, proto museli záchranáři zahájit resuscitaci. Srdeční činnost se jim u ženy podařilo po několika minutách obnovit,“ líčil Humpl s tím, že pacientku pak v kritickém stavu předali na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice. Po převozu do nemocnice však žena zemřela.

Policisté ohledali místo činu, pořídili fotografickou i topografickou dokumentaci. „Tragickou zprávu sdělil blízkým zesnulé krizový intervent. K objasnění věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ upozornila Holčáková.

Muže přimáčkla dodávka ke sloupu

Další vážná nehoda se v sobotu večer stala také na Bruntálsku. Ve Vrbně pod Pradědem přimáčkla osmatřicetiletého řidiče jeho dodávka ke sloupu u okraje silnice.

Vůz se rozjel dozadu nečekaně, byl zřejmě špatně zajištěn při zastavení. Řidič utrpěl těžká poranění, záchranáři jej vrtulníkem transportovali do ostravské fakultní nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám