Hlavní obsah

Žalobkyně Máchová: Mám silné nepřátele

Právo, jt, rav

Pražská státní zástupkyně Dagmar Máchová, kterou policie ve středu zadržela a poté obvinila z korupce a zneužití pravomoci úřední osoby, se proti tomu brání. S tím, co jí policie klade za vinu, nesouhlasí a Právu vzkázala: „Mám silné nepřátele.“

Foto: Profimedia.cz

Státní zástupkyně Dagmar Máchová

Článek

Máchová, která dříve dozorovala např. kauzu Opencard nebo svědků proti Ivo Rittigovi, je od středečního večera na svobodě.

Detektivové, kteří vyšetřují kauzu Bereta související s obchodováním s neveřejnými informacemi, ji propustili po mnohahodinovém výslechu. [celá zpráva]

Informace neunikly

„Ze žádné ze mnou dozorovaných trestních věcí nikdy neunikly žádné informace takového charakteru jako od složek, které vedou moje trestní stíhání,“ napsala dále Právu Máchová.

Její advokát Vít Široký již proti zahájení trestního stíhání podal stížnost. Podrobnosti však sdělit odmítl.

V kauze Bereta je už od jara stíhán bývalý policista a nyní soukromý detektiv Igor Gáborík, vysoký důstojník bývalé protikorupční policie Radek Holub a bývalý celník Pavel Šíma. Případ původně vedl ÚOOZ, po spojení s protikorupční policií tým vyšetřovatelů Berety přešel pod Národní protidrogovou centrálu.

Městské státní zastupitelství v Praze, kde Máchová řadu let pracuje, podalo ve čtvrtek na ministerstvo spravedlnosti žádost o její dočasné zproštění výkonu funkce státní zástupkyně. Ministr Robert Pelikán (ANO) řízení zahájil i z vlastní iniciativy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám