Hlavní obsah

Zloděj v Ostravě ukradl desítky tisíc z polštáře, na kterém spal jeho majitel

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kuriózní krádež peněz vyšetřují ostravští kriminalisté. Pátrají po zloději, který okradl šestačtyřicetiletého muže ve spánku. Spícímu vzal notebook a peníze z polštáře, na kterém okradený spal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ke krádeži mělo dojít v prvních hodinách 29. září. Pachatel vnikl do uzamčeného bytu, ve kterém spali jeho obyvatelé.

„Následně odcizil z místnosti, kde spal poškozený, notebook,“ informovala ve středu policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Pouze s notebookem se ale zloděj nespokojil a pokračoval krádeží desítek tisíc korun z polštáře, na kterém spal okradený.

„Pachatel při krádeži polštář i poškodil. Způsobená škoda na majetku byla předběžně stanovena na téměř 45 tisíc korun,“ dodala Holčáková s tím, že policisté případ šetří jako krádež a porušování domovní svobody. Za to hrozí pachateli až tři léta ve vězení.

Podle Holčákové nejde o první neobvyklou krádež v Ostravě. Před pěti lety vyšetřovali policisté odcizení věcí uložených pod polštářem či matrací nebo krádež věcí z podprsenky, kterou měla v době krádeže žena na sobě a spala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám