Hlavní obsah

Sebevražda přítele zavražděné dívky má dohru. Inspekce obvinila dozorce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Inspekce obvinila dozorce z věznice Rapotice na Třebíčsku kvůli sebevraždě 22letého vězně. Mladík, který byl přítelem zavražděné 15leté dívky z Jihlavska, zemřel na začátku roku. Dozorce už ve věznici nepracuje, píše to úterní Deník. Dívka se stala obětí tří mladíků v roce 2013, kdy ji vyhodili z okna a brutálně ubili.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Krajský státní zástupce Jiří Morava uvedl, že za porušení povinností dozorčí služby je trestní sazba do jednoho roku. Obvinění 27letého dozorce podle Deníku souvisí pouze se zanedbáním pravidelných obchůzek. Sebevraždě podle výsledků vyšetřování zabránit nemohl.

Mladík se k sebevraždě odhodlal 27. ledna, pracovníci věznice ho našli oběšeného na toaletách v pokoji. Věznice Rapotice nemá cely, ale ložnicový systém, kde je umístěno více vězňů. Trest si tam odpykávají muži odsouzení za méně závažné trestné činy. [celá zpráva]

Bývalý přítel zavražděné si tam odpykával trest za majetkovou trestnou činnost, konkrétně za vloupání. Již dříve se dopustil i loupežných přepadení. Za sebevraždou zřejmě stály psychické problémy.

Za vraždu 25 let

Brutální vražda 15leté dívky se odehrála v březnu 2013 v Jihlavě. Dívka přišla do jednoho z bytů za Michalem Kisiovem a měla s ním pohlavní styk. Po něm podle Kisiova prohlásila, že ho udá za znásilnění. To mladíka rozčílilo a školačku vyhodil z okna.

Související téma:

Ta pád přežila a Kisiov ji spolu s dalšími odsouzenými Tomášem Zavřelem a Jakubem Doležalem odnesl zpět do bytu, kde ji Kisiov brutálně zavraždil. Tělo pak hodili do kontejneru. Po několikatýdenním pátrání ostatky policisté našli na skládce. Na podzim 2014 soud potvrdil Kisiovovi a Zavřelovi 25leté tresty, Doležal dostal za napomáhání čtyři roky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám