Hlavní obsah

Policie obvinila dva muže kvůli smrti dítěte po útoku smečky psů

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Dva muži (28 a 55 let) si v těchto dnech vyslechli od policejních vyšetřovatelů obvinění ze zločinu usmrcení z nedbalosti v souvislosti s tragickou smrtí pětiletého chlapce v Lužci nad Cidlinou na Královéhradecku. Chlapec na místě podlehl zranění, která mu způsobila smečka psů. Mužům hrozí trest odnětí svobody na dobu od jednoho do šesti let.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Tragédie se odehrála v Lužci nad Cidlinou

Článek

„Mladšímu z mužů kriminalisté kladou za vinu, že nezajistil psy a ponechal je volně a bez dozoru pobíhat po zahradě v době, kdy se tam pohybovalo dítě, a tím porušil důležitou zákonnou povinnost. Druhý muž podle obvinění ponechal svého syna bez dozoru,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

K tragické události došlo v neděli 18. září kolem jedné hodiny odpoledne na zahradě rodinného domku. Na místě byli v tu chvíli majitel psů a jeho známý, otec dítěte. Oba muži se na chodníku před domem věnovali připevňování poznávací značky na vozík za automobil a chlapci nevěnovali pozornost. Ten se sám vrátil zpět na pozemek domu.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Psi nyní čekají na svůj osud za plotem rodinného domu v Lužci nad Cidlinou.

„Asi na deset minut jsme dítě ztratili z dohledu. Když měl známý odjet, volali jsme na chlapečka, ale před domem nebyl. Začali jsme ho hledat, ale když jsme zašli dozadu za dům, už jsme ho uviděli ležet,“ popsal Právu den po tragické události mladší z obviněných mužů. [celá zpráva]

Jak tehdy uvedl, spolu s přítelkyní chovají osm psů různých plemen. Kteří psi ale dítě napadli, nevěděl.

„Do současné doby zatím nebylo prokázáno, který ze psů dítě napadl,“ odpověděla mluvčí Lenka Burýšková, zda již dalo vyšetřování na tuto otázku odpověď.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám