Hlavní obsah

Tragický víkend na silnicích Středočeského kraje

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři mrtví a dva těžce zranění, taková je víkendová bilance dopravních nehod ve Středočeském kraji. Při jedné z nich havaroval na Kutnohorsku opilý řidič BMW. Nehodu nepřežil jeho mladý spolujezdec.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První z řady vážných nehod řešili středočeští policisté u Turska na Praze-západ. V sobotu večer tam havaroval senior v hyundai.

„Pětaosmdesátiletý řidič vyjel ze zatím neznámých příčin mimo vozovku, kde narazil čelně do stromu. Po nehodě byl s vážným zraněním převezen do jedné z pražských nemocnic. Jeho stejně stará spolujezdkyně na místě podlehla vážným zraněním,” sdělila Novinkám policejní mluvčí Michaela Richterová.

K další vážné nehodě vyjížděly záchranné složky v neděli, zhruba hodinu po půlnoci. Na silnici mezi Líbeznicemi a Neratovicemi havarovala mladá řidička renaultu. Její vůz vyjel mimo silnici a převrátil se přes střechu. Uvnitř bylo celkem pět lidí.

„Pětadvacetiletá řidička havarovala poté, co pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost a dostala smyk. Po nehodě byla ve vozidle zaklíněna a po vyproštění byla letecky transportována do jedné z pražských nemocnic. Jeden ze spolujezdců vyvázl s lehkým zraněním, další tři vyvázli zcela bez zranění,” doplnila Richterová.

Opilý řidič s lehkým zraněním, spolujezdec zemřel

Tragicky pak skončila v neděli časně ráno havárie osobního vozu BMW u Zbizub na Kutnohorsku.

„Sedmadvacetiletý řidič v místní části Nechyba pravděpodobně nepřizpůsobil v mírné levotočivé zatáčce rychlost a narazil čelně do stromu. Z nehody vyvázl s lehkým zraněním. Jeho pětadvacetiletý spolujezdec však na místě zemřel,” řekla mluvčí.

Policisté u řidiče BMW provedli dechovou zkoušku, která měla pozitivní výsledek. „Řidič nadýchal více než 2 promile alkoholu,” dodala Richterová.

Smrtí řidiče pak skončila v neděli okolo poledne havárie osobního vozu u Jarpic na Kladensku. Třiašedesátiletý řidič tam ze zatím neznámých příčin vyjel se svým vozem mimo silnici a naboural do stromu. Jak krátce po nehodě potvrdili policisté, muž na místě zemřel.

Všechny nehody vyšetřují středočeští dopravní policisté a kriminalisté.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám