Hlavní obsah

Jeden muž předstíral krádež, druhý ze směnárny odnesl statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté pátrají po třech mužích, kteří v pátek krátce před 17. hodinou odcizili ze směnárny v Legerově ulici v Praze 2 několik set tisíc korun. Vyšetřovatelé se obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc, uvedla pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

BEZ KOMENTÁŘE: Statisícová krádež v pražské směnárněVideo: Policie ČR

 
Článek

„Pachatelé měli nejspíš celou akci dobře promyšlenou. První z mužů vešel do provozovny a předstíranou krádeží světelného panelu z výlohy odlákal pozornost majitele, který za ním vyběhl na ulici. Tohoto okamžiku bravurně využil druhý komplic a vnikl až do útrob směnárny. Zázemí provozovny zběžně prohlédl a z trezoru v místnosti nakonec odcizil valuty v celkové výši několika set tisíc korun,” popsala situaci policejní mluvčí.

Třetí pachatel hlídal venku

Díky kamerovému záznamu policie disponuje poměrně jasnou představou o podobě pachatelů.

První muž je drobnější a štíhlé postavy, ve věku zhruba 25 až 27 let, tmavší pleti a tmavých vlasů, oblečen byl do modrých džínů a tmavé sportovní bundy s kapucí. Druhý má robustnější postavu, je mu kolem 25 až 30 let, rovněž snědší pleti a tmavých vlasů, na sobě měl tmavě modré džíny a tmavě modrou delší mikinu nebo svetr.

Třetí pachatel, který na ulici zajišťoval průběh celé akce, je vyšší postavy okolo 180 centimetrů, tmavé vlasy má učesané na patku.

Policie případ kvalifikovala jako přečin krádeže. Dotyčným v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let. „Jakoukoli informaci či svědectví o pohybu nebo totožnosti hledaných mužů přijmou policisté prostřednictvím tísňové linky 158,” připomněla Zoulová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám