Hlavní obsah

Soud propustil Nárožného, obviněného z přípravy vraždy, z vazby

Aktualizováno

Přerovský okresní soud rozhodl v těchto dnech o propuštění z vazby Pavla Nárožného, který je obviněn z přípravy vraždy. Muž, který je již několik let zároveň obžalovaný i z vraždy manželského páru z Přerova, však zatím za mřížemi zůstává. Státní zástupce se totiž proti rozhodnutí soudu na místě odvolal. V pátek to sdělil soudce Martin Lýsek a státní zástupce Jakub Grmela.

Foto: Petr Marek, Právo

Pavel Nárožný (vpravo) u olomouckého krajského soudu.

Článek

Přerovský soud o setrvání Nárožného ve vazbě naposledy rozhodoval v květnu. Tehdy soudce uvedl, že se nic zásadního nestalo, aby vazební důvod odpadl nebo mohla být vazba nahrazena jiným opatřením. Nárožný si proti tomu podal stížnost, ale neuspěl. O prodlužování vazby rozhodoval soud znovu v těchto dnech, tentokrát však již změnil názor. Vazbu nahradil mírnějším opatřením, podle žalobce však vazební důvody trvají.

Ve vazební věznici seděl Pavel Nárožný již před několika lety kvůli obvinění z dvojnásobné vraždy manželského páru z Přerova z roku 2009, těla manželů se dosud nenašla. Muže krajský soud zprostil třikrát obžaloby, naposledy jeho rozsudek vrchní soud zrušil v dubnu. [celá zpráva]

Spor v dědickém řízení

Zároveň případ nařídil jinému senátu, důvodem byl například jeho dosavadní postup či hodnocení důkazní situace. Vzhledem k tomu, že v Olomouci se touto kauzou již jiný trestní senát zabývat nemůže, dostal ji na stůl ostravský soud. Nové jednání dosud nebylo nařízeno, řekla v pátek mluvčí soudu Lucie Olšarová.

Obžalovaný muž, který byl zároveň synem zavražděného, byl po prvním zprošťujícím rozsudku propuštěn na svobodu a nastěhoval se do domu obětí. Na začátku letošního února jej zadržela policie a obvinila z přípravy vraždy. Podle informací ČTK stojí za novým obviněním Nárožného spor o dědické řízení. Jde právě o rodinný dům po jeho otci, kam se v červenci 2012 po prvním osvobozujícím rozsudku nastěhoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám