Hlavní obsah

Vražda v pražské tramvaji číslo 17 míří k soudu, státní zástupce podal obžalobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Státní zástupce podal obžalobu na 63letého muže, který je obviněn z loupežné vraždy v tramvaji číslo 17, která se stala předloni v Praze. Hrozí mu výjimečný trest, řekla v pátek Novinkám mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Foto: Policejnidenik.cz

Místo činu v pražských Modřanech. Archivní snímek

Článek

„Státní zástupce podal v pátek obžalobu pro trestný čin vraždy ve třetím odstavci, která byla spáchána pro majetkový prospěch, a také nedovolené ozbrojování a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ informovala Zenklová.

Podle ní muži, který je ve vazbě, hrozí 20 let vězení nebo výjimečný trest. Muž se k činu přiznal, ženě tehdy vzal nejen peníze a platební karty, ale také osobní věci. Soud už obžalobu obdržel, hlavní líčení ale nařízeno nebylo.

Sám se přihlásil

Muž přišel na služebnu policie 24. května večer a přinesl s sebou i vražednou zbraň. Policie tehdy uvedla, že pachatel se s obětí neznal. Motivem vraždy bylo získání peněz. [celá zpráva]

Žena byla zastřelena v tramvaji 13. února 2014. Tehdy ji našli cestující s krvácivým zraněním hlavy ve druhém voze na zastávce v Modřanech. Detektivové prvního oddělení během dvou let zveřejnili mnoho stop včetně posledních okamžiků ženy, než nastoupila do tramvaje. Spekulovalo se také o tom, že ji má na svědomí vrah taxikářů, to ovšem policisté vyvrátili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám