Hlavní obsah

Motorkář se ulicemi Prahy řítil rychlostí 170 km/h, zastavil ho zátaras

– Praha

Až stosedmdesátikilometrovou rychlostí uháněl ulicemi Prahy v noci na čtvrtek zdrogovaný motorkář se zákazem řízení. Po zastavení se nepolekal namířené zbraně a sundat ho z motorky museli až policisté donucovacími prostředky.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkář ujížděl až 170 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté na motorkáře natrefili ve Wilsonově ulici a zjistili, že registrační značka nesouhlasí se strojem značky Honda, na němž muž jel. Chtěli ho proto zkontrolovat, řidič však přidal a začal ujíždět přes Hlávkův most, ulicí Komunardů až na Libeňský most. Tam na něj čekalo několik dalších hlídek, které utvořily zátaras, a motorkář nakonec rezignovaně zastavil.

„Policisté okamžitě využili situace, kdy byl řidič donucen zastavit, a z motocyklu ho za použití donucovacích prostředků sundali a zadrželi. Během ujíždění motorkář několikrát přesáhl rychlost 170 kilometrů za hodinu,“ informovala mluvčí policie Iveta Martínková.

Jednatřicetiletý muž, jak policisté následně zjistili, má zákaz řízení do května 2017. Byl navíc pod vlivem pervitinu. Motorka ani značka podle evidencí nebyly kradené, ale neměly ani jasný původ, ten musejí policisté nyní ověřit. Muži hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám