Hlavní obsah

Policie obvinila dva mladistvé, že mimořádně brutálně zavraždili bezdomovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Ústečtí kriminalisté se zabývají surovou vraždou 45letého bezdomovce, kterého našla v pondělí záchranná služba v chatce. Policisté kvůli smrti obvinili dva mladistvé.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

Záchranná služba přivolala policisty do zahradní chatky v ústecké části Střekov v pondělí ráno.

„Při bližším ohledání těla zemřelého muže lékařem bylo zjištěno cizí zavinění a byla nařízena pitva,“ informovala mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Podle ní kriminalisté začali okamžitě pátrat po pachatelích a během pondělního odpoledne zadrželi dva mladistvé, které v úterý obvinili ze zvlášť surové vraždy.

„Policisté podali návrh na vzetí do vazby. Vzhledem k věku podezřelých osob nebudeme sdělovat žádné bližší informace,“ uzavřela Hyšplerová.

Brutální čin

Podle právní kvalifikace případu jsou obviněni ve třetím, nejpřísnějším paragrafu trestního zákona. Za ten hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. V případě mladistvých je to polovina.

Krajský státní zástupce Jan Jakovec potvrdil, že bezdomovec byl usmrcen brutálně. „(Čin) Byl velmi velmi brutální. Přesahovalo to tu běžnou míru u vražd,” řekl ČTK Jakovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám