Hlavní obsah

Pět mladíků podezřelých z brutálního napadení v metru už policie má, po šestém pátrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie dopadla pět ze šesti mladíků, kteří podle ní v červenci v metru bezdůvodně napadli muže a způsobili mu mnohačetná poranění hlavy. Všichni jsou mladší 18 let, uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková. Po posledním šestém podezřelém policisté nadále pátrají.

Foto: Policie ČR

Poslední z šestice podezřelých, po němž policisté pátrají.

Článek

Vzhledem k věku zadržených policie nemůže podle mluvčí sdělit k případu žádné bližší informace. Už dříve ale uvedla, že podezřelí napadli muže 25. července večer mezi stanicemi Palmovka a Hloubětín na trase B. Okolo 21:00 ho oslovili ve stanici metra Palmovka. Muž s nimi ale odmítl komunikovat, načež mu začali vulgárně nadávat.

Po příjezdu vlaku nastoupila šestice i jejich oběť do stejného vozu, kde se agrese stupňovala.

„Po několika nadávkách a výhrůžkách jeden z nich přišel k poškozenému a bezdůvodně ho udeřil pěstí do obličeje. Posléze se k útočníkovi přidal další ze skupiny a s boxerem na ruce začal bít poškozeného do obličeje,” uvedla před časem Martínková. Muže se podle ní zastal spolucestující, kterého mladíci také napadli, ve stanici metra Hloubětí pak podezřelí vystoupili.

Napadený muž dojel až na Černý Most, kde vyhledal lékařskou pomoc. S poraněním hlavy pak skončil v nemocnici. Podle dřívějších informací policisté podezřívají mladíky z výtržnictví a ublížení na zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám