Hlavní obsah

Údržbář odklízel kužely z D1, smetl ho kamión

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany

Pracovník Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zemřel v pondělí kolem poledne, když na 329. kilometru dálnice D1 odklízel kužely po dopravní uzavírce a do jeho vozu vrazil kamión. Další pracovník ŘSD byl kolem poledne za podobných okolností vážně zraněn také na dálnici D5 na 63,5. kilometru ve směru na Rozvadov.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Silničář zemřel na dálnici D1 poté, co ho smetl kamión.

Článek

„Pracovník prováděl sběr kuželů označujících pracoviště, ve kterém probíhaly práce na obnově vodorovného dopravního značení. Při odklízení těchto kuželů došlo k nárazu kamiónu do soupravy, která se skládala z dodávky se zabezpečovacím signalizačním přívěsem,” popsal okolnosti nehody ředitel ŘSD Jan Kroupa.

„Při střetu došlo k vražení zabezpečovacího zařízení do zadní části tažného vozu, které mělo bohužel za následek usmrcení našeho pracovníka,“ doplnil Kroupa.

Další silničář zraněn na D5

Další pracovník ŘSD utrpěl vážné zranění při nehodě kamiónu na dálnici D5 u Rokycan. Na kilometru 63,5 vrazilo nákladní vozidlo do dodávky se zabezpečovacím signalizačním přívěsem. Nehoda zastavila provoz ve směru na Plzeň a dál na Německo. Kolem 16:45 byl provoz na dálnici obnoven.

„Při střetu došlo ke zranění pracovníka dálniční údržby, který utrpěl  otevřenou zlomeninu dolní končetiny,” uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Zraněným je řidič soupravy, která kvůli prořezávání křovin okolo silničního značení stála v uzavřeném pomalém pruhu.

Foto: ZZS Plzeňského kraje, ČTK

Havarovaný kamión

Podle policejní mluvčí Martiny Korandové ležel kamión po srážce přes oba jízdní pruhy. Zraněného pracovníka údržby silnic převezl vrtulník při vědomí na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni.

Hasiči informovali, že se na této trase srazilo víc nákladních aut. Podle svědků z místa nehody narazil kamión s cisternou do stojící techniky silničářů.

Dálnice na Rozvadov byla uzavřena, ve směru na Prahu byl uzavřen levý pruh. Dopravu svádí policie na objízdnou trasu ve směru na Rozvadov na sjezdu 62 u Rokycan, zpět na dálnici se vrací na 67. kilometru u Ejpovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám