Hlavní obsah

Auto na přechodu v Opavě srazilo ženu a dvě děti. Chodce přitom chránil „strážce”

Právo, hon
Opava
Aktualizováno

Vážná nehoda se stala v pondělí ráno na přechodu v blízkosti základní školy na opavském sídlišti Kateřinky. Osobní auto zde najelo do skupinky chodců, z nichž tři byli zraněni. Provoz na přechodu pro chodce přitom v té době řídil strážce, kterého si pro tento účel najala radnice.

Článek

Za volantem auta seděl devatenáctiletý mladík z Opavy. Policistům řekl, že ho oslnilo slunce, takže na přechodu skupinku chodců přehlédl.

„Čtyřiačtyřicetiletá žena a její sedmiletá dcera společně s dalším, 8letým chlapcem přecházeli po přechodu pro chodce k budově školní družiny. Při nárazu došlo ke střetu levé přední části vozu s jejich těly,“ sdělil mluvčí policie René Černohorský.

Skupinku tří chodců na základě svého oprávnění nechal přecházet přes vozovku po přechodu pro chodce, přesto došlo ke střetu
René Černohorský, mluvčí policie

Provoz na přechodu řídil pětašedesátiletý muž pověřený odborem dopravy zdejší radnice. „Skupinku tří chodců na základě svého oprávnění nechal přecházet přes vozovku po přechodu pro chodce, přesto došlo ke střetu s přijíždějícím automobilem,“ dodal mluvčí.

Děti vážně zraněné

Policie nyní zkoumá míru zavinění. „Způsob jízdy řidiče vozu, pokyn k bezpečnému vstupu do vozovky ze strany strážce přechodu i samotné přecházení chodců je předmětem dalšího prověřování. Opavským policistům by v této záležitosti pomohly svědecké výpovědi dalších přítomných lidí, ať už dospělých osob vedoucích své potomky do školského zařízení, případně řidičů dalších motorových i nemotorových vozidel jedoucích kolem,“ řekl mluvčí.

Všichni tři pacienti byli podle záchranářů při vědomí, ale obě děti měly vážná zranění.

„Osmiletý chlapec utrpěl poranění hlavy a těžké zranění dolní končetiny. Záchranáři jej zajistili vakuovou dlahou, krčním límcem a podali potřebná farmaka. Dítě bylo poté transportováno do traumatologického centra ostravské fakultní nemocnice. U dívky vyslovil zasahující lékař podezření na otřes mozku a po poskytnuté přednemocniční neodkladné péči byla předána na chirurgické ambulanci Slezské nemocnice v Opavě,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Do opavské nemocnice sanitka přepravila také čtyřiačtyřicetiletou ženu, a to s poraněním hlavy. Její zranění se jevilo jako lehké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám