Hlavní obsah

Za vraždu seniorky si Šváb odpyká 14 let, potvrdil vrchní soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtrnáct let ve vězení by měl za vraždu starší ženy v Pršticích na Brněnsku strávit recidivista Roman Šváb. V pondělí verdikt brněnského krajského soudu potvrdil olomoucký vrchní soud. Dvaapadesátiletý Šváb ženu v lednu uškrtil a následně ji okradl.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Roman Šváb

Článek

Tragédie se odehrála 27. ledna v rodinném domě v Pršticích. Po předchozí slovní rozepři s pětasedmdesátiletou matkou své bývalé přítelkyně vytáhl muž v kuchyni ženě z kapsy pletenou šálu, omotal ji seniorce kolem krku a škrtil ji tak dlouho, dokud nezemřela.

Podle soudu byl útok zákeřný, muž využil její bezbrannosti, žena neměla proti útoku šanci se bránit. Šváb poté ženě ukradl náušnice a řetízek a prodal je v zastavárně.

Soud přitom poukázal na to, že muž se do domu dostal bez problémů, žena jej znala a pustila dovnitř. Motiv jeho činu byl podle soudu banální a malicherný, důvodem bylo to, že se údajně negativně vyjádřila o své dceři, bývalé Švábově partnerce.

Rozchod s ní Šváb těžce nesl. Frustraci z konce vztahu si tak podle rozsudku hojil na její matce.

Šváb byl v minulosti již osmnáctkrát trestaný, převážně za krádeže. K vraždě se přiznal. Původně mu hrozilo až 18 let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám