Hlavní obsah

Při požáru nákupního centra v Kopřivnici se zranili čtyři lidé

Kopřivnice
Aktualizováno

Dvě desítky hasičských jednotek vyjely v neděli odpoledne k velkému požáru obchodního centra do Kopřivnice na Novojičínsku. Začal tam hořet odpad uložený ve skladu. Později se oheň rozšířil do prodejních prostor. Při požáru se zranili čtyři lidé, informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: Hasiči Kopřivnice

Z obchodního centra stoupal při požáru hustý černý dým.

Článek

Hořet začalo okolo 15:45. Hasiče o požáru informovala zaměstnankyně obchodního centra. Požár zachvátil odpad ve skladech u jednoho z bočních vchodů do areálu.

Při požáru a jeho likvidaci se podle mluvčího hasičů lehce zranili čtyři lidé, z toho dva hasiči, jeden policista a jeden zákazník.

Hasiči společně s policií evakuovali zbývající část obchodního centra. Kolika lidí se evakuace týkala, není známé. Na místě zasahovaly dvě desítky hasičských vozidel a přibližně stovka dobrovolných a profesionálních hasičů.

Okolo 20:00 se hasičům podařilo oheň dostat pod kontrolu. Nyní monitorují areál obchodního centra a dohašují zbytky požáru. "Kontrola požářiště proběhne v ranních hodinách," řekl Kůdela.

Škoda podle prvotních odhadů dosahuje 50 miliónů korun.

Podle mluvčího hasičů jde o druhý největší požár v Moravskoslezském kraji v letošním roce podle škody a počtu nasazených jednotek hasičů. Zatím největší byl letos požár z konce července v hale společnosti ŽDB Drátovna v Bohumíně na Karvinsku. Oheň tam tehdy způsobil škodu zhruba 200 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám