Hlavní obsah

Pražskými Hodkovičkami se ozvala střelba, seniorovi se nelíbili lepiči plakátů

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Policie zasahovala v pražských Hodkovičkách, kde se z okna panelového domu měla ozývat střelba. Zásahová jednotka následně zadržela 80letého muže, kterému se nelíbili lepiči plakátů. U sebe měl plynovou pistoli.

BEZ KOMENTÁŘE: Po střelbě v pražských Hodkovičkách policie zadržela 80letého mužeVideo: Novinky

 
Článek

Střelba se ozvala kolem 11:30 hod. z ulice Půlnoční, policisté uzavřeli okolí včetně ulice Jitřní. Nedaleko je také základní škola, děti nesměly vycházet.

„Policisté okamžitě uzavřeli nejbližší okolí z bezpečnostních důvodů a informovali dispečink dopravního podniku o výluce MHD. Podezřelý muž se nakonec policistům zásahové jednotky krátce po čtvrt na jednu vzdal sám. Podle prvotních informací nedošlo k žádnému zranění osoby,“ řekla Novinkám mluvčí policie Andrea Zoulová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Uzavřené okolí domu

Staršího muže nejprve prohlédli záchranáři a poté byl odvezen na služebnu. Podle Zoulové je muž obyvatelem domu a chtěl nastolit pořádek. „Podle dosavadních zjištění jej totiž rozohnily osoby, které prováděly v blízkosti jeho oken vylep plakátů. Policisté současně s mužem zadrželi i jeho střelnou zbraň, kterou byla krátká plynová pistole,” vysvětlila mluvčí.

„Policisté byli mezi domy s pistolemi v rukou, na hlavách měli helmy. Kromě zásahové jednotky byli na místě také policisté se samopaly,” hlásil z místa reportér Novinek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám