Hlavní obsah

Školáci si vymysleli pokus o únos, chtěli být zajímaví

Právo, ib
Domažlice

Vypadalo to jako drama. V úterý ráno se dva malí domažličtí školáci obrátili na ředitele své základky, že jednoho z nich před školou napadl neznámý muž a snažil se jej vtáhnout do auta. Ředitel vzápětí celou věc oznámil policii, brzy se však ukázalo, že si kluci vymýšlejí, aby na sebe připoutali pozornost. Informovala o tom domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Fantazie jim nechyběla. „Osmiletý chlapec tvrdil, že únosce měl na hlavě kuklu a v kapse nůž, jeho o rok mladšího spolužáka se prý snažil odvléci do vozu – když se mu to nepodařilo, nasedl do auta a odjel,“ sdělila Brožová.

„Poškozený“ klučina to popsal ještě barvitěji. „Uvedl, že muž mluvil česky a řekl mu: ,Zabiju tě, debile.' Na opasku měl mít dva nože a dvě pistole. Prý se mu podařilo vysmeknout a utéci,“ uvedla Brožová.

Přiznali, že chtěli být zajímaví

Školáci své výpovědi zapomněli sjednotit – jeden třeba prohlásil, že auto bylo černé, druhý mluvil o červeném. Policisté i tak rozjeli pátrání po neznámém pachateli. A když zkontaktovali rodiče, dostalo se jim odpovědi, že si děti určitě vymýšlejí.

„To chlapci poté i přiznali s tím, že chtěli být zajímaví,“ doplnila Brožová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám