Hlavní obsah

Ubodal tchyni a jejího partnera, půjde na 20 let do vězení

Právo, orh
České Budějovice
Aktualizováno

Na 20 let do vězení poslal v pondělí krajský soud v Českých Budějovicích 51letého muže ze Slovenska obžalovaného z vraždy. Muž se hned na začátku soudního jednání přiznal, že loni v prosinci zavraždil v Horní Olešné na Jindřichohradecku svou tchyni a jejího partnera. Oba několikrát udeřil pistolí a pak je ubodal nožem. Na seniory zaútočil, protože ho opustila manželka. Rozsudek zatím nenabyl právní moci.

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Obžalovaný z dvojnásobné vraždy dostal 20 let vězení

Článek

Obžalovaný u soudu vypověděl, že za tchyní a jejím partnerem jel, aby přemluvili jeho ženu k návratu. „Nevím, co to do mě vjelo, nevěděl jsem, co dělám, začal jsem je mlátit střelnou zbraní, viděl jsem kufřík s noži, vytáhl nůž a oba píchl. Byl jsem v amoku, třásl jsem se, plakal,“ popsal vraždu muž, který hned po činu utekl na Slovensko, odkud pochází.

Údajně chtěl spáchat sebevraždu, ale místo toho se opil a probudil se až na policii. Muž se také před soudem všem omlouval.

Podle žalobce Petra Žižky se však jednalo o promyšlený čin, na nějž se obžalovaný připravoval. Podobně se vyjádřil i soudní znalec z oboru psychologie Václav Šnorek, který konstatoval, že muž z odchodu manželky vinil i její rodiče. „Průběh tohoto činu byl brutální,“ zdůraznil Šnorek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám