Hlavní obsah

Všichni pryč, prohořívá to! Hasiči zveřejnili dramatické záběry z požáru hal

Brno

Brněnští hasiči zveřejnili v pátek záběry ze zásahu z požáru hořících hal, v nichž hořelo ve středu. Záběry pořízené kamerou na helmě velitele ukazují, s jak náročným požárem jednotky bojovaly. Plameny zničily haly s matracemi za asi 30 miliónů korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár hal v Brně z pohledu hasičůVideo: HZS Jihomoravského kraje

 
Článek

„Dostalo se to i do sousedních hal, pod střechou to prohořívá. Budeme se odtud taky stahovat,“ zní slova velitele do vysílačky a vzápětí po hasičích na střeše začne křičet: „Pojďte všichni pryč, borci!“

Na slova velitele hasiči okamžitě reagují a postupně se stahují ze střechy. Další rozkaz zní, aby se vzdálila veškerá technika. O chvíli později lze na videu vidět, jak se na trojici hasičů málem zřítí kus haly.

BEZ KOMENTÁŘE: Haly v Brně zachvátily plamenyVideo: HZS Jihomoravského kraje

Požár vypukl ve středu před třetí hodinou ranní v areálu firmy BPP, která vyrábí polotovary pro čalouněný nábytek. Těžištěm její činnosti je především zpracování blokových polyuretanových pěn.

Přijela i těžká technika

Tři lidé se lehce zranili. Hasiči nemuseli nikoho evakuovat, protože v továrně v době požáru nebyli lidé. Vyhořel komplex na výrobu a skladování matrací, hasiči uchránili administrativní budovu. Lidé v okolí měli několik hodin zakázáno větrat.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Následky požáru v hale

Při hašení požáru jim pomáhala těžká technika speciálního útvaru z Hlučína. Požár zničil celý komplex. Podle obchodního zástupce BPP Jana Dudy je vše pojištěné. Hasiči zjišťují příčinu požáru a přesnou výši škody. Podle prvotních odhadů činí asi 30 miliónů korun.

K vyhořelým halám ale hasiči vyjeli i v pátek, protože se objevila skrytá ohniska. Za hodinu se však jednotky vrátily na základnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám