Hlavní obsah

Nutil nezletilé dívky fotit se nahé, od soudu odešel s podmínkou

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Věk, zaměstnání, přiznání a skutečná lítost nad svými skutky zřejmě zachránily 22letého Stanislava Cinu ze středních Čech od nástupu do vězení. Krajský soud v Hradci Králové ho odsoudil za sérii trestných činů mravnostního charakteru, kterých se dopustil vůči šestadvaceti v té době nezletilým dívkám.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaný Stanislav Cina svůj trest přijal.

Článek

I když trestní sazba je v takovém případě pět až 12 let, sama státní zástupkyně navrhla trest podmíněný. A soud jí dal za pravdu, když Cinu potrestal třemi lety vězení se zkušební dobou na pět let. Současně má ale obžalovaný některým z poškozených dívek vyplatit náhradu nemajetkové újmy v celkové výši 495 tisíc korun (od 10 do 130 tisíc korun, podle míry utrpěných psychických potíží). A také se musí podrobit sexuologické léčbě.

Rozsudek ale dosud není pravomocný, i když se obžalovaný i státní zástupkyně práva odvolání vzdali. Lhůtu pro podání odvolání si ponechala zmocněnkyně jedné z poškozených, které soud ponížil požadovanou částku odškodnění.

Obžalovaný se k té činnosti doznal, celou dobu spolupracoval.
státní zástupkyně

Mladík se v letech 2012 až 2015 snažil například přes skype náhodně oslovovat mladé dívky, s nimiž pak rozvíjel komunikaci. Brzy ale po nich začal chtít zasílání fotografií jejich ňader a dalších intimních partií. Žádal je, aby se svlékaly před webovou kamerou, případně se sebeuspokojovaly. Když odmítly, vyhrožoval, že zveřejní jejich již zaslané snímky nebo na Facebook vyvěsí fotografie cizích nahých žen s jejich jmény.

Má sexuální poruchu

Některým z dívek, jimž bylo třeba jen 11 let, také posílal fotografie svých intimních partií. Většina z nich poté začala trpět vážnými psychickými problémy, často se začaly stranit kolektivu, měly psychosomatické potíže, zhoršil se jim prospěch ve škole, začaly mít kázeňské prohřešky.

Státní zástupkyně Lucie Žabková o vině obžalovaného nepochybovala. „Obžalovaný se k té činnosti doznal, celou dobu spolupracoval. A i když uvedl, že si na spoustu věcí nevzpomíná, reálně věřím, že nelže, že se v tom množství ztrácel,“ uvedla. Připomněla také, že u obžalovaného znalci zjistili sexuální poruchu, která mu neumožňuje diferencovat sexuální objekty z hlediska věku.

Reklama

Výběr článků

Načítám