Hlavní obsah

Ukradli mi konopí, nahlásil pěstitel policii. Za výrobu drog mu hrozí deset let

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Muže (38) z Prahy, který ve velkém pěstoval na pozemku u rodinného domu u Zábřehu konopí, odhalili šumperští kriminalisté. Na stopu je v podstatě zavedl sám, když nahlásil, že mu někdo ukradl několik rostlin.

Foto: Policie ČR

Policisté na místě objevili přes sto dalších rostlin konopí.

Článek

„Přišli jsme na něj poté, co se na nás obrátil 9. září s tím, že mu někdo ukradl několik vzrostlých rostlin konopí. Při prověřování jeho oznámení jsme zjistili, že na pozemku u uvedeného domu mimo odcizených rostlin pěstuje ještě víc jak 100 dalších rostlin konopí,“ řekla Právu ve čtvrtek šumperská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Při následných domovních prohlídkách pak podle ní kriminalisté navíc zajistili přes 100 rostlin ve fázi sušení, bezmála 200 zavařovacích sklenic se zpracovanou rostlinnou hmotou a další sušenou hmotu v pytlích.

„Po pachateli, který část úrody odcizil, pátráme,“ dodala mluvčí.

Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy „pěstiteli” z Prahy hrozí až deset let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám