Hlavní obsah

Seniorce se udělalo nevolno, mladík ji odvezl domů a okradl

– Karviná
Právo, hon

Případ, nad kterým zůstává rozum stát, vyšetřují kriminalisté v Karviné. Dosud neznámý mladý muž měl nejprve pomoci třiaosmdesátileté ženě, které se minulý pátek na ulici udělalo nevolno. Zaplatil jí taxi a doprovodil ji domů, kde ji ale s největší pravděpodobností okradl. Teď po něm pátrá policie. O případu informovala v pondělí karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Důchodkyně policistům vypověděla, že po návratu z nákupu se jí na autobusovém nádraží udělalo špatně. Když ležela na zemi, přistoupil k ní muž, který jí nabídl pomoc. „Při pádu na zem se ženě roztrhal zlatý řetízek s přívěskem. Řetízek žena našla na zemi, a tak si ho vložila do kapsy, přívěsek už nenašla. Muž jí pomáhal hledat, ale tvrdil, že ani on přívěsek nenašel,“ uvedla mluvčí policie.

Po jeho odchodu zjistila, že roztrhaný zlatý řetízek nemá a domnívá se, že i přívěsek, který společně hledali u nádraží, odcizil.
Policejní mluvčí Zlatuše Viačková

Muž poté přivolal taxík, staré paní pomohl do vozidla a odjeli k jejímu bytu. „Ženu doprovodil až do bytu, pomohl s nákupem. Žena tam s poděkováním muži uvařila kávu a nějakou chvíli si povídali. Po jeho odchodu zjistila, že roztrhaný zlatý řetízek nemá a domnívá se, že i přívěsek, který společně hledali u nádraží, odcizil,“ dodala Viačková. Hodnota zlatých šperků je vyčíslena na 11 tisíc korun.

„Podle popisu, který jsme získali, se jednalo o muže okolo 20 let, štíhlé postavy, bílé pleti s bradkou, vlasy černé barvy, působil zanedbaně a špinavě. Na sobě měl černé kalhoty, světlé triko, na nohou měl černé tenisky s růžovými tkaničkami,“ dodala mluvčí s tím, že policie žádá svědky, kteří si muže pomáhajícího stařence všimli, aby ji kontaktovali a pomohli případ objasnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám