Hlavní obsah

Na dálnici u Brna shořel rumunský kamión

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Plné ruce práce měli v pondělí před polednem brněnští hasiči s požárem rumunského kamiónu na dálnici D1. Nákladní auto naložené pneumatikami se vzňalo na 196. kilometru zřejmě kvůli technické závadě, a i když se posádka snažila srdnatě s plameny bojovat hasicím přístrojem, neměla proti živlu šanci.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár kamiónu na D1Video: HZS Jihomoravského kraje

 
Článek

Řidič kamiónu zastavil duchapřítomně mimo jízdní pruhy ve směru na Prahu. Na místo vyjelo šest jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů.

„Při příjezdu jednotek už hořela část návěsu. Hasiči použili k likvidaci požáru pěnu a zastavili šíření plamenů ve směru na návěs. Přibližně polovinu nákladu v podobě pneumatik se tak podařilo zachránit. Škoda se nicméně pohybuje kolem 2,2 miliónu korun,“ konstatoval mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Policisté museli dálnici kvůli hašení ve směru na Prahu na dvacet minut zcela uzavřít. Poté byl zprovozněn levý jízdní pruh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám