Hlavní obsah

Jsem emoční člověk, řekl k vydírání expartnerky obžalovaný a dostal 7,5 roku

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Krajský soud v Hradci Králové odsoudil v úterý Petra Bartoše z Rychnovska k 7,5 roku vězení za vydírání expřítelkyně. Po rozchodu muž ženu několik měsíců neustále kontaktoval, obtěžoval telefonáty ji i její dceru, psychicky ji deptal a vyhrožoval jí. Rozsudek zatím není pravomocný.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Teror vůči bývalé partnerce trval od listopadu 2013 do března následujícího roku. „K obnově jejich partnerského soužití se ji snažil přimět i za použití nejrůznějších zákeřných a psychicky deptajících pohrůžek, které spočívaly mimo jiné v tom, že na ni pošle exekutory, že zařídí, že přijde o zaměstnání, o bydlení, že její dcera nedokončí studia,“ stojí ve spise.

A nebyly to jen plané výhrůžky. Například majiteli obchodu, v němž žena pracovala, skutečně napsal, že ho poškozená okrádá. Následný audit ale obvinění vyvrátil.

Vše vyvrcholilo 27. listopadu 2013, kdy ji právě v prodejně po opětovném odmítnutí fyzicky napadl a hrozil jí zabitím. „Jsem emoční člověk. Každý vztah prochází krizí. Nikdy jsem nepopíral, že v tomto období jsme se pohádali. Nikdy jsem ji ale nevydíral,“ odmítl obžalobu na začátku hlavního líčení Bartoš. Žena prý na něho žárlila, když zjistila, že má paralelní vztah.

Odvolala výpověď

Jeho vyhrožování ale neskončilo ani poté, co případ začala šetřit policie. Obžalovaný expartnerku dokonce sliby a výhrůžkami donutil, aby vzala svoji výpověď zpět a požádala o zastavení trestního stíhání. To ji psychicky natolik zničilo, že skončila hospitalizovaná na psychiatrii. Rozvinula se u ní posttraumatická stresová porucha, která trvá dodnes.

Součástí Bartošova trestu je i osmiletý zákaz pobytu na území Rychnova nad Kněžnou a jakéhokoli kontaktu s poškozenou.

Reklama

Výběr článků

Načítám