Hlavní obsah

Hokejový bitkař má našlápnuto do vězení, v podmínce se zapletl do rvačky

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Jako hokejista měl pověst bitkaře, teď má Matěj Trojovský našlápnuto do vězení. Loni v listopadu se zapletl do rvačky na soukromém večírku a podle státní zástupkyně tam zranil tři lidi. Přitom je stále v podmínce, kterou dostal v roce 2014 za to, že zlomil čelist strážníkovi, když se zastal své přítelkyně při řešení dopravního přestupku.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Matěj Trojovský u soudu

Článek

Při úterním jednání před Okresním soudem v Plzni někdejší hokejový bek, který byl svého času draftován do NHL, tvrdil, že pouze od sebe roztrhl dva chlapy, kteří se prali na zemi.

„To, co je mi kladeno obžalobou za vinu, není pravda. Dobře si uvědomuji, že jsem v podmínce, a jakémukoliv konfliktu se proto vyhýbám jako čert kříži,“ uvedl Trojovský.

Drželi se za krk, tak jsem mezi ně vrazil ruce a roztrhl je od sebe.
obžalovaný

Incident se odehrál na firemním večírku společnosti Elfetex v plzeňské restauraci Saloon Roudná. „Nejprve odhodil mezi stoly v sále Jana Folprechta, vzápětí úderem do obličeje napadl Lukáše Kalouše a následně na tanečním parketu udeřil pěstí do obličeje Tomáše Šnajdra, kterému způsobil tržnou ránu pod okem a lehký otřes mozku,“ uvedla žalobkyně Ivana Hostašová. Poté měl ještě praštit Radka Kovaříka, který mu skočil na záda a rukama ho škrtil.

„Přiběhla barmanka, že vedle na sále mlátí naše kamarády. Když jsem tam přišel, na zemi se válel Petr Peška ještě s nějakým mužem v modré košili. Drželi se za krk, tak jsem mezi ně vrazil ruce a roztrhl je od sebe. Pak jsem si všiml, že tam leží na zemi ještě nějaký muž, byl celý od krve a někdo se mu tam snažil dávat první pomoc,“ vypovídal Trojovský s tím, že hned poté, co se situace uklidnila, z lokálu odešel.

Poškození ho nepoznali

Dva z poškozených, kteří v úterý vypovídali u soudu, útočníka nepoznali. Oba shodně na otázku soudkyně, zda je napadl obžalovaný, uvedli, že neví. „Ten člověk byl ke mně otočený zády, skočil jsem na něho a chytl rukama kolem krku. Pak už si jen pamatuji, jak jsem seděl u stolku, z nosu mi tekla krev. Jak jsem přišel k tomu zranění, nevím,“ řekl Radek Kovařík, který byl letos odsouzen za pokus o znásilnění 67leté ženy na zastávce městské hromadné dopravy.

V podobném duchu vypovídal i Tomáš Šnajdr. „Tančil jsem a pak si jen vzpomínám, že jsem ležel na zemi, bylo mi špatně a z obočí mi tekla krev. Co se stalo, nevím,“ prohlásil Šnajdr.

Trojovský je odchovanec plzeňského hokeje. Jako mladý odešel do Kanady. V osmnácti letech ho draftovala Carolina Hurricanes, ale zápas nejvyhlášenější hokejové soutěže na světě si na konto nepřipsal. V zámořské juniorské lize WHL patřil k hokejistům s pověstí zlého muže. Tomu často odpovídal i počet trestných minut. Mezi jeho sny tehdy patřilo vyzkoušet si někdy bitku s bitkařem v NHL.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám