Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali zavaleného chlapce z výkopu

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslavany

Šest minut před čtrnáctou hodinou sobotní začala pro hasiče a zdravotníky záchranná akce v Oslavanech na Brněnsku. Do ulice v Oslavě vyjížděli vyprostit osobu zavalenou ve výkopu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Na místě hasiči zjistili, že sesunutá zemina uvěznila ve tři metry hlubokém výkopu chlapce, který pomáhal u známých při kopání nové kanalizace.

„Hasiči na místě provizorně zapažili více jak tři metry hluboký výkop a začali chlapce vyprošťovat. Museli odházet část spadlé zeminy a rozřezat plastové potrubí, pod kterým měl zaklíněnou nohu,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.

Když jej dostali z výkopu, převzali si zachráněného zdravotníci a po nezbytném ošetření putoval do dětské nemocnice.

„Celá akce trvala necelých 40 minut, zapojily se do ní čtyři jednotky hasičů včetně výjezdového družstva z Brna-Lidické ulice se speciální technikou na vyprošťování a zajištění výkopu. Z letiště v Brně‑Tuřanech vzlétl vrtulník letecké služby PČR, s hasiči a leteckými záchranáři na palubě, kteří jsou vyškoleni na záchranu z hloubek a výšek,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám