Hlavní obsah

Při požáru stánku na hradě Helfštýn se popálili dva lidé

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama se v sobotu v podvečer odehrávalo v areálu středověkého hradu Helfštýn na Přerovsku. Na druhém nádvoří došlo k požáru dřevěného stánku s občerstvením. Dva lidé přitom utrpěli vážné popáleniny a byli transportováni do nemocnice. Právo o tom informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Hrad Helfštýn

Článek

Stánek začal hořet zřejmě po vznícení plynu z tlakové láhve. Jedenapadesátiletá žena a třiadvacetiletý muž mají podle Hošáka popálený obličej a končetiny. Na místo byl povolán i záchranářský vrtulník.

„Žena byla s popáleninami druhého až třetího stupně přepravena letecky ve vážném stavu na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě. Na stejné místo byl převezen posádkou sanitního vozidla i muž. Jeho stav byl vyhodnocen jako středně těžký,“ konstatoval mluvčí.

Hasičům se požár podařilo lokalizovat zhruba po čtvrthodině. „Z objektu hasiči vynesli dvě desetikilové tlakové láhve na propan-butan. Asistovali též při ošetření dvou vážně zraněných osob“ poznamenal Hošák.

Přesná příčina vzniku požáru zatím není známa. „Jednou z vyšetřovacích variant je ale špatné těsnění u tlakové láhve. Z ní mohl unikat plyn, který se vznítil,“ dodal Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám