Hlavní obsah

Sex byl dobrovolný, tvrdí Rumun obžalovaný ze dvou znásilnění

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Před Krajským soudem v Hradci Králové ve čtvrtek stanul osmadvacetiletý Rumun Stefan Aranyasz, který podle obžaloby měl loni v prosinci znásilnit v Harrachově v Krkonoších dvě ženy. Muži hrozí až 12 let vězení a vyhoštění z republiky.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Stefan Aranyasz z Rumunska je obžalovaný ze znásilnění a pokusu o další.

Článek

Podle spisu došlo k oběma událostem 19. prosince 2015 kolem páté hodiny ráno. Aranyasz, který byl zřejmě silně pod vlivem alkoholu, cestou z diskotéky napadl kolemjdoucí ženu a nutil ji k sexu. Naštěstí šel kolem další muž, který jí pomohl.

„Vnímala jsem sexuální podtext. Dal mi pěstí do obličeje. Hrozně jsem se ho bála, chtěl mě dostat na zem, ale to se naštěstí nestalo,“ uvedla poškozená, která si však přála vypovídat bez přítomnosti obžalovaného.

Bránila jsem se, ale můj křik stupňoval jeho agresivitu.
poškozená

Nechtěla se s ním vůbec dostat do kontaktu, do jednací síně přišla s důvěrnicí, která ji měla při výpovědi podporovat. „Nepotkal jsem ji,“ tvrdí ale Rumun.

Kontaktoval ji na večírku

Druhá poškozená, kterou Aranyasz napadl asi 300 metrů od ubytovny, v níž tehdy bydlel, k soudu vůbec nepřišla. Dodnes trpí postraumatickou stresovou poruchou, projevující se nespavostí, nechutenstvím i sexuální averzí. Jak uvedla policii, agresor ji kontaktoval už na večírku, kde byla s kolegy. Později jí došlo, že to byl on.

K útoku došlo opět cestou domů. „Zastoupil mi cestu, zezadu mě chytil za bundu. Bránila jsem se, ale můj křik stupňoval jeho agresivitu. Bránila jsem se kopáním, ale zatáhl mě k zídce. Rozepnul si kalhoty, mně je strhnul. Ze strachu jsem už nekřičela,“ popsala chvíle před znásilněním, které prý muž ukončil slovy OK.

Na dotaz soudce ale obžalovaný uvedl, že šlo o dobrovolný sex. Po chvíli však přiznal, že mu žena nabízela peníze, aby se nic nestalo. Pochybnosti vzbuzovalo i jeho neustálé odmítání viny, aby po chvíli přiznal, že ho moc mrzí, co se stalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám