Hlavní obsah

Při hromadné nehodě u Loun zemřeli tři lidé

Louny
Aktualizováno

Hromadná nehoda na silnici I/7 u Loun si v úterý po 18. hodině vyžádala tři lidské životy. U odbočky na Louny-západ se srazil kamión, dodávka a dvě osobní auta, řekla Novinkám krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Při tragické nehodě u Loun zemřeli tři lidé

Článek

„Nehodu jsme měli hlášenou v 18:22. Po střetu kamiónu, dodávky a dvou osobních vozidel zemřeli tři lidé. Na místě jsou další zranění,“ uvedla Bartošová.

Nehoda se stala ve směru od Prahy. Oběťmi jsou řidič kamiónu, dodávky a jednoho z osobních vozidel. Těžce zraněn byl spolujezdec z dodávky, který byl transportován vrtulníkem do nemocnice. „Další čtyři lehce zranění jsou z druhého osobního vozidla, byli převezeni do nemocnic,” upřesnila Bartošová.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Při tragické nehodě u Loun zemřeli tři lidé

Silnice je podle mluvčí mezi 50. a 52. kilometrem zcela uzavřena po dobu záchranářských prací a vyšetřování nehody. Mimo jiné bude potřeba vyprostit kamión, který po srážce skončil v příkopu. Policisté odklánějí dopravu od Chomutova přes Louny a od Prahy přes obec Zeměchy.

„Příčina a okolnosti jsou předmětem šetření,“ řekla Bartošová.

Nebezpečný úsek

Tragédie se stala v místě nedokončené dálnice D7 (dříve rychlostní R7), kde jsou jen dva jízdní pruhy. Zastupitelstvo Ústeckého kraje v pondělí schválilo výzvu vládě, která žádá zařazení dostavby D7 mezi nejvyšší priority. Podle dřívějších odhadů by měla být hotová v roce 2023.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Při tragické nehodě u Loun zemřeli tři lidé

Silnice a také dálnice číslo 7 spojující Prahu a Chomutov je dějištěm vážných dopravních nehod poměrně často. Letos v březnu například u Panenského Týnce na Lounsku havaroval na namrzlé vozovce autobus se školáky, nehoda si vyžádala 47 zraněných, z toho 43 dětí. Zranění učitelky, řidiče a jednoho dítěte byla vážná. Mnohem tragičtější následky měla srážka z února 2008, kdy se na rychlostní silnici u Panenského Týnce střetly nákladní vůz, mikrobus a osobní automobil. Při jedné z nejtragičtějších nehod posledních let tehdy zahynulo osm dělníků z mikrobusu, kteří cestovali na noční směnu.

Jen o jednu oběť méně měla nehoda z října 2001, kdy se na obchvatu Loun střetla dvě osobní auta. V jednom cestovaly tři ženy, ve druhém voze rodina se dvěma dětmi. Přímo na místě zemřelo šest lidí. Žena, která svou nepozorností nehodu zavinila, podlehla svým zraněním o dva dny později. Větší počet obětí si na "chomutovské" silnici vyžádala také nehoda v prosinci 2004, kdy se u Postoloprt na Lounsku se střetl nákladní automobil s vozem Fiat Tipo, jehož řidič zřejmě dostal na namrzlé vozovce smyk. Ve fiatu zemřelo pět lidí. Tři oběti pak měla v září 2014 rovněž u Postoloprt hromadná nehoda dvou osobních a jednoho nákladního vozu .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám