Hlavní obsah

Za zneužívání dětí dostal učitel podmínku

Právo, dph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dva roky podmíněně a ochranné sexuologické léčení. S takovým trestem odešel ve středu od benešovského soudu bývalý učitel Jaroslav Kavalier ze Sázavy. Obžaloba ho vinila z pohlavního zneužívání a ohrožování mravní výchovy mládeže. Soud Kavalierovi zakázal také na pět let vykonávat zaměstnání nebo funkci, při které by přišel do styku s dětmi.

Článek

Rozsudek zatím není pravomocný. Státní zástupkyně Irena Šemberová i obžalovaný si nechali lhůtu na rozmyšlenou. Soud s učitelem základní školy se vlekl přes rok a půl. Na vině byl prý špatně vypracovaný sexuologický posudek.

Devětadvacetiletý muž podle soudu jako učitel základní školy v Sázavě na Benešovsku a vedoucí zájmových kroužků nejméně od roku 1999 pohlavně zneužíval několik chlapců mladších 15 let. Autem je vozil na různá místa v okolí Sázavy.

Tam jim zakryl oči lyžařskými brýlemi, řemenem s pouty nebo provazem je přivázal k sedačce nebo ke stromům. Pak je osahával či sál pohlavní úd.

Kavaliera udal až jeden z kolegů řediteli Ústavu pro mládež v Kolíně. Ten pak na chování učitele upozornil policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám