Hlavní obsah

Státní zástupce poslal k soudu případ tří zavražděných taxikářů

Praha

Městské státní zastupitelství poslalo tento týden k soudu případ tří vražd pražských taxikářů, ze kterých policie obvinila 35letého muže. Informovala o tom v pátek mluvčí zastupitelství Štěpánka Zenklová. Vraždy, které se odehrály v roce 2014, měly podle policie loupežný motiv.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo nálezu dvou mrtvých taxikářů v Uhříněvsi. Archivní záběryVideo: Novinky

 
Článek

Policie pachatele dopadla loni v listopadu a následně ho obvinila z vraždy a nedovoleného ozbrojování. Muž byl nejprve ve výkonu trestu za jinou trestnou činnost, nyní je ve vazbě. Hrozí mu 15 až 20 let za mřížemi, případně výjimečný trest.

Prvního mrtvého muže našla policie předloni 1. února v Lužické ulici. Dvaačtyřicetiletý muž byl několik dní pohřešovaný, v zaparkované hondě si ho nikdo nevšiml, protože měla tónovaná skla. Za stěračem byla dokonce pokuta za parkování. Muž byl zastřelený.

Další dvě těla našli až v dubnu v pražské Uhříněvsi. Zprvu to vypadalo jako dopravní nehoda, až později policie oznámila, že muži byli zastřeleni. [celá zpráva]

Šlo o 26letého a 60letého muže. Pachatel si je zastavil v centru Prahy a nechal se odvézt. Starší muž jezdil Škodou Superb, mladší stříbrným renaultem. Auta se pak našla na Vinohradech.

Policie postupně během roku zveřejnila fotografie aut mrtvých taxikářů, jejich poslední cestu i možné zákazníky. Na veřejnost se dostala také pravděpodobná podoba pachatele, přesto se ho dlouho nedařilo dopadnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Vrah taxikářů po činu vozil zákazníky

I když se to může zdát neuvěřitelné, muž, který brutálním způsobem zavraždil tři řidiče taxi, si bezprostředně po třetí vraždě vzal auto své oběti a hrál si na...

Výběr článků

Načítám