Hlavní obsah

Ukrajinec v Praze přes hodinu znásilňoval ženu, čin si natáčel na mobil

Praha

Brutální znásilnění objasnili minulý týden pražští kriminalisté. Zadrželi 34letého Ukrajince a obvinili ho, že ve vchodu domu v Praze 6 přes hodinu znásilňoval ženu. Čin si také nahrával. Kriminalisté ho dopadli během 24 hodin.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ukrajinec si svou oběť vybral v baru v noci na středu v Dejvicích. Když žena kolem půl třetí ráno odešla domů, sledoval ji až k domu, který byl nedaleko.

„Vběhl za ní a na chodbě zaútočil. Nejprve požadoval peníze, ale když zjistil, že u sebe žádné nemá, tak ji začal znásilňovat. To trvalo více než hodinu a muž si chvilkami toto jednání natáčel a fotil na mobilní telefon,“ informoval v úterý mluvčí policie Jan Daněk.

Jakmile čin dokončil, varoval poškozenou, že když někomu něco řekne, natočený materiál zveřejní na internetu. To však nebylo vše, útočník po ženě chtěl, aby šla vybrat z bankomatu. Žena se mu ovšem před vchodem vysmekla a s křikem utekla.

Nahrávka jako důkaz

Kriminalistům se během následujícího dne podařilo získat kamerové záznamy a stopy vedoucí k pachateli. Ještě ten den večer ho na zastávce v Radlické ulici zadrželi. Muž byl následně obviněn z trestných činů znásilnění, loupež a vydírání. Útočník skončil ve vazbě. Detektivové mají v rukou také důkazy v podobě nahrávky, kterou muž během znásilňování natočil.

„Dlouho jsem se nesetkal s tak brutálním způsobem znásilnění, které si vyžádalo i zranění ženy v podobě různých podlitin a oděrek. Oběť utrpěla i psychickou újmu a na pomoc musel být přivolán i policejní intervent,“ řekl k případu vedoucí 6. oddělení obecné kriminality Zdeněk Novotný.

Reklama

Výběr článků

Načítám