Hlavní obsah

Příčinu požáru na Barrandově zjistí až odborní znalci

– Praha

Příčinu pátečního požáru filmových kulis v ateliérech na pražském Barrandově, který podle odhadů způsobil škodu až 100 miliónů korun, odhalí až odborná znalecká zkoumání. Policejním a hasičským vyšetřovatelům se ji zatím nepodařilo určit. Na místo byl proto přizván specialista z Kriminalistického ústavu v Praze.

Foto: HZS Praha

Článek

Vyšetřovatelé se na místo požáru dostali v sobotu dopoledne. "S využitím speciálně vycvičeného psa pátrali po akcelerantech hoření a snažili se stanovit příčinu požáru. Ani po několika hodinách nedospěli k jednoznačnému závěru," uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár filmového městečka na pražském BarrandověVideo: Novinky

Požár, který byl vidět na kilometry daleko, zasáhl kromě filmové dekorace také okolní porost. Hasičům se ho podařilo dostat pod kontrolu už v pátek večer, dohašování ale trvalo až do dnešního rána. "Místo jsme opustili před 07:00, kdy jsme odtáhli také poslední hadice. Ty se teď budou čistit na stanici v Krči," podotkla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Do hašení se zapojilo sedm jednotek profesionálních a 17 jednotek dobrovolných hasičů, vojenská cisterna z letiště ve Kbelích a pomáhal také vrtulník. Tři zasahující hasiči museli být ošetřeni kvůli únavě a přehřátí.

Kulisy byly připraveny pro natáčení seriálu Knightfall. Seriál se měl v připravených kulisách začít natáčet již o víkendu. Američané začali seriál pro stanici History Channel točit v Chorvatsku, do Česka se přesunuli v červenci přibližně na pět měsíců. Odhadovaná škoda 100 miliónů korun se může podle Adamcové po vyšetřování ještě změnit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám