Hlavní obsah

Bývalý učitel policejní akademie Kadlec znovu boural

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jap

Další nehodu způsobil v pátek odpoledne na pražských Vinohradech bývalý lektor z pražské policejní akademie Karel Kadlec. V Budečské ulici naboural vozem značky BMW dvě zaparkovaná auta. Původně policisté mluvili o čtyřech poškozených vozech. Informaci v pátek večer zpřesnila policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Kadlec test na alkohol a drogy odmítl, protože prý policistům nevěří (archivní video ze srpna 2016)Video: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala v Budečské ulici krátce po půl šesté večer. Přivolaní policisté chtěli Kadlece podrobit dechové zkoušce, což však na místě odmítl, stejně jako odběr krve.

„Nepředložil platné řidičské oprávnění a odmítal s policejní hlídkou spolupracovat. Protože byl zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné a psychotropní látky, vyzvali jej policisté k provedení orientační dechové zkoušky. Tu řidič odmítl, stejně jako lékařskou prohlídku spojenou s odběrem krve,” uvedla policejní mluvčí.

Sám Kadlec na místě médiím řekl, že policii nevěří, a že alkohol před jízdou nepil. Odmítnutí dechové zkoušky ospravedlňoval nedůvěrou v orgány činné v trestním řízení.

„Došlo k poškození dvou zaparkovaných vozidel, kdy způsobenou škodu (policisté) odhadli na cca 50 tisíc korun,” doplnila Zoulová.

Zaplatit 1,65 miliónu

Kadlec už přitom podle policie naboural na Vinohradech 12. dubna 29 aut. Zkouška na alkohol tehdy ukázala přes jedno promile.

Svědci se shodli, že do některých aut narážel opakovaně. Ve stejný den měl bývalý lektor soud, který se zabýval jeho nehodou z minulého roku. K jednání se však nedostavil s tím, že je nemocný. [celá zpráva]

Škodu policisté vyčíslili na více než dva milióny korun. Česká kancelář pojistitelů uvedla, že pojišťovny po něm budou chtít zaplatit 1,65 miliónu. [celá zpráva]

Bývalý policista se pár dnů po incidentu za své jednání omluvil a prohlásil, že je připraven přijmout odchod z policejního sboru.

„Odchod od policejního sboru mne bude nesmírně mrzet, jsem si však vědom nevyhnutelnosti tohoto následku,” uvedl. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) Kadlece na konci dubna propustil.

Na konci května dostal Kadlec u Obvodního soudu pro Prahu 2 podmínku za loňskou nehodu, kdy opilý naboural do auta, které zastavilo před přechodem. Expolicista se ale odvolal a městský soud bude případ řešit v září. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám